fbpx
 

Verzekeringen voor tandheelkundige behandelingen

Het navigeren door de wereld van tandarts verzekeringen kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om tandheelkundige ingrepen. Van preventieve zorg tot complexe procedures zoals gebitsrenovaties, het is belangrijk om te begrijpen hoe verzekeringen werken en wat ze dekken. In dit artikel zullen we de basisprincipes van tandheelkundige verzekeringen verkennen en enkele tips geven om u te helpen de beste dekking voor uw behoeften te vinden. Ook ontdekt u wat wel en niet wordt gedekt door een verzekering bij een gebitsrenovatie.

Allerlei verzekeringen

Basisprincipes van Tandheelkundige Verzekeringen

Tandheelkundige verzekeringen zijn ontworpen om een deel van de kosten van tandheelkundige zorg te dekken. Ze kunnen worden aangeboden als onderdeel van een algemeen zorgverzekeringspakket of als een aparte polis. De dekking varieert sterk, maar de meeste polissen omvatten ten minste een deel van de kosten van preventieve zorg, zoals controles en schoonmaakbeurten. Meer complexe procedures, zoals kronen, bruggen en orthodontie, worden vaak slechts gedeeltelijk gedekt, en cosmetische procedures worden meestal niet gedekt.

Soorten Tandheelkundige Verzekeringen

Er zijn verschillende soorten tandheelkundige verzekeringen beschikbaar, waaronder:

 • Indemniteitsplannen: Deze plannen laten u elke tandarts kiezen en betalen een percentage van de kosten van de behandeling.
 • Managed Care Plannen: Deze plannen hebben een netwerk van tandartsen die diensten aanbieden tegen gereduceerde tarieven. U moet een tandarts binnen het netwerk kiezen om de maximale voordelen te ontvangen.
 • Directe Vergoedingsplannen: Deze plannen vergoeden een vast bedrag per dienst, ongeacht de werkelijke kosten. U kunt elke tandarts kiezen.

Wat wordt er gedekt?

De dekking varieert sterk per plan, maar hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 • Preventieve zorg: De meeste plannen dekken 100% van de kosten van preventieve zorg, zoals halfjaarlijkse controles en schoonmaakbeurten.
 • Basisprocedures: Dit omvat dingen zoals vullingen, extracties en wortelkanaalbehandelingen. De meeste plannen dekken 70-80% van de kosten van deze procedures.
 • Grote procedures: Dit omvat dingen zoals kronen, bruggen, implantaten en orthodontie. De meeste plannen dekken 50% of minder van de kosten van deze procedures.

Tips voor het Kiezen van een Tandheelkundige Verzekering

Het kiezen van de juiste tandheelkundige verzekering kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen:

 • Begrijp uw behoeften: Als u een goede mondgezondheid heeft en alleen preventieve zorg nodig heeft, heeft u misschien niet een uitgebreide dekking nodig. Als u echter weet dat u een grote procedure nodig heeft, zoals een gebitsrenovatie, wilt u misschien een plan met een hogere dekking voor dergelijke procedures.
 • Vergelijk de kosten: Kijk niet alleen naar de maandelijkse premie, maar ook naar de eigen bijdrage, het eigen risico, en de maximale uitkering. Een plan met een lage premie kan uiteindelijk meer kosten als u veel eigen bijdrage moet betalen.
 • Controleer het netwerk: Als u een specifieke tandarts heeft die u wilt blijven zien, zorg er dan voor dat ze in het netwerk van het plan zitten.

Een reisverzekering bij een tandarts reis naar het buitenland

De dekking van een reisverzekering kan variëren en hangt af van het specifieke beleid waarvoor u zich hebt verzekerd. In het algemeen zullen de meeste reisverzekeringen de kosten van noodzakelijke medische behandeling, waaronder tandheelkundige zorg, vergoeden als deze wordt verkregen tijdens een geplande buitenlandse reis. Het is echter aan te raden om uw specifieke verzekeringspolis te raadplegen of contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om er zeker van te zijn wat wel en niet wordt vergoed. Voor meer informatie kunt u ook deze pagina raadplegen.

Ars Medica complex in Montenegro

Acute zorg is een term die kan verwijzen naar medische behandeling die onmiddellijke aandacht vereist, zoals bij een ongeval of een plotselinge ziekte. Zoals hierboven al vermeld, kunnen de dekkingen van een reisverzekering variëren en is het daarom aan te raden om uw specifieke verzekeringspolis te raadplegen of contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om er zeker van te zijn wat wel en niet wordt vergoed. In het algemeen zullen de meeste reisverzekeringen de kosten van noodzakelijke medische behandeling, waaronder acute zorg, vergoeden als deze wordt verkregen tijdens een geplande buitenlandse reis.

Conclusie

Het navigeren door de wereld van tandheelkundige verzekeringen kan complex zijn, maar met de juiste kennis en voorbereiding kunt u een plan vinden dat aan uw behoeften voldoet. Vergeet niet om uw opties zorgvuldig te overwegen en om vragen te stellen aan potentiële verzekeraars om ervoor te zorgen dat u de dekking krijgt die u nodig heeft. Meer weten? Neem dan nu contact met ons op.

Veel gestelde vragen

 • Worden cosmetische procedures gedekt door tandheelkundige verzekeringen?

Over het algemeen worden cosmetische procedures, zoals tanden bleken of veneers, niet gedekt door tandheelkundige verzekeringen.

 • Wat gebeurt er als ik mijn maximale uitkering voor het jaar bereik?

Als u uw maximale uitkering voor het jaar bereikt, moet u alle verdere kosten zelf betalen. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het plannen van tandheelkundige procedures.

 • Kan ik een tandheelkundige verzekering krijgen als ik al tandheelkundige problemen heb?

Ja, maar u kunt een wachttijd hebben voordat u dekking krijgt voor bepaalde procedures.