fbpx
 

Ontdek de vele
Bezienswaardigheden

Montenegro is één van de mooiste bestemmingen van Europa. De unieke combinatie van zee en bergen biedt eindeloze mogelijkheden. Van de serene rust in de Baai van Boka, tot aan de avontuurlijke verkenning van de hoogste bergen van Europa.
https://dentalday.nl/wp-content/uploads/2023/07/man-met-ticket-high-min-2-640x640.png
https://dentalday.nl/wp-content/uploads/2020/04/floater-1.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image


Perast

Perast is een klein stadje in de Baai van Kotor, dat vroeger een van de beroemdste marinescholen in de Adriatische Zee had. Op zijn relatief kleine grondgebied heeft Perast 18 kerken, waaronder de kerk van Sint Nicolaas met zijn indrukwekkende 55 meter hoge klokkentoren. De eilanden St. George en Lady of the Rocks, die dicht bij de kust van Perast liggen, worden beschouwd als het meest aantrekkelijke deel van de baai.
https://dentalday.nl/wp-content/uploads/2022/06/montenegro-kotor.jpg
https://dentalday.nl/wp-content/uploads/2022/06/kotor-baai.jpg


Kotor

Kotor is een van de historische culturele en handelscentra van de zuidelijke Adriatische Zee, met zijn haven en stadsmuren onder de bescherming van het UNESCO werelderfgoed. Kotor en zijn omgeving behoorden tot de Republiek Venetië, wat blijkt uit de Venetiaanse bouwstijl die de stadsmuren doordringt. De Baai van Kotor is een van de diepste en langste baaien van Europa, en wordt beschouwd als de zuidelijkste Europese fjord. De stad wordt beschut door de kliffen van de bergen Lovcen en Orijen.


Durmitor

De prachtige landschappen van Durmitor maken deel uit van een groot nationaal park, dat in 1952 werd opgericht. Het park ligt in het zuidwesten van Montenegro en omvat het massief van Durmitor met de canyon van de rivier de Tara - de op één na diepste canyon ter wereld. Durmitor is bekend om de schoonheid van zijn 18 gletsjermeren, waarvan het Zwarte Meer het grootste is. Het ligt op 2 km afstand van de stad Zabljak - het centrum voor wintertoerisme van Montenegro.
https://dentalday.nl/wp-content/uploads/2022/06/durmitor.jpg
https://dentalday.nl/wp-content/uploads/2022/06/sveti-stefan.jpg


Budva

Deze middeleeuwse stad is meer dan 2500 jaar oud en daarmee een van de oudste nederzettingen aan de Adriatische Zee. Het is centraal gelegen aan de kust van Montenegro, aan de Budva Riviera, en vormt ook het centrum van het toerisme in Montenegro. Ondanks dat het maar een kleine stad is, is het de meest populaire bestemming in het hele land. Het is het culturele centrum van Montenegro, met veel bezienswaardigheden, een bruisend nachtleven, en vele stranden.

Maak een tandarts reis met Dental Day

A smile worth flying for

Copyright 2022 Dentalday. Alle rechten voorbehouden.

bt_bb_section_top_section_coverage_image