fbpx
 

Klikgebit

Wat is een klikgebit

Een klikgebit is een prothese die stevig wordt bevestigd aan implantaten in de kaak. Dit biedt een stabiele en comfortabele oplossing voor mensen die meerdere tanden missen. De term “klik” verwijst naar het veilige bevestigingssysteem op de implantaten, waardoor het gebit stevig op zijn plaats wordt gehouden.

Wanneer is een klikgebit nodig?

Een klikgebit is relevant voor mensen die meerdere tanden hebben verloren en behoefte hebben aan een duurzame, vaste prothese. Dit kan te wijten zijn aan tandbederf, tandvleesaandoeningen, of andere omstandigheden die leiden tot tandverlies. Het klikgebit biedt een effectieve oplossing om de esthetiek van de glimlach te herstellen en de kauwfunctie te verbeteren.

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling met een klikgebit begint met een gedetailleerd consult bij de tandarts. Tijdens dit consult worden implantaten chirurgisch geplaatst in de kaak. Deze implantaten fungeren als stevige verankeringen voor het klikgebit. Na een genezingsperiode wordt het gebit vervaardigd en nauwkeurig aangepast aan de kaakstructuur. De prothese wordt vervolgens stevig bevestigd aan de implantaten, wat resulteert in een stabiel en functioneel gebit.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een klikgebit variƫren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal implantaten dat nodig is en het materiaal waaruit de prothese bestaat. Hoewel de investering aanzienlijk kan zijn, biedt het klikgebit een langdurige en hoogwaardige oplossing voor tandverlies. Het is raadzaam om de specifieke kosten en financieringsopties met uw tandarts te bespreken.

In het geval van tandverlies is het klikgebit een moderne en effectieve optie om uw glimlach te herstellen en de functionaliteit van uw gebit te verbeteren. Overleg met uw tandarts voor een persoonlijk behandelplan dat past bij uw individuele behoeften en omstandigheden.

Online intakegesprek

Waarom een online intakegesprek? Voordat we een behandeling starten, beginnen we altijd met een geheel vrijblijvend medisch vooronderzoek. Of je nu kiest voor behandeling in Nederland of besluit om duizenden euro’s te besparen met een behandeling in Montenegro, ons doel is om de beste tandheelkundige zorg te bieden die past bij jouw specifieke behoeften en budget.

Een online intakegesprek biedt het volgende:

  • Inzicht in de staat van je gebit en mogelijke problemen.
  • Informatie over slimme en kosteneffectieve oplossingen voor behandelingen in Nederland of Montenegro.
  • Een panoramische kaakoverzichtsfoto voor een nauwkeurige diagnose.
  • Een gedetailleerd behandelplan en offerte met exacte kosten voor een helder beeld van het behandelproces.

Plan nu een vrijblijvend gesprek in door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Geschreven door:
Stefan Lazarov
Publicatiedatum:
2022