fbpx
 

Gebitsrenovatie

Volledige gebitsrenovatie

Voel je je onzeker over je gebit, bijvoorbeeld door ontbrekende tanden of ontevredenheid over de esthetiek? Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse mogelijkheden om je gebit te verbeteren. Een gebitsrenovatie kan een effectieve manier zijn om je glimlach te verfraaien. Hieronder hebben we 4 vershillende redenen opgesomt voor het ondergaan van een gebitsrenovatie:

  • Ontevredenheid met de vorm van je tanden.
  • Ontevredenheid met de kleur van je tanden.
  • Ontevredenheid met de stand van je tanden (scheve tanden, tussenruimten, overbit, etc.).
  • Regelmatige gebitsproblemen.

Voor een grondige gebitsrenovatie, wanneer standaard tandheelkundige ingrepen niet toereikend zijn, biedt Dental Day geavanceerde oplossingen voor duurzame en esthetische resultaten. Dr. Sukovic, onze ervaren tandarts, werkt nauw samen met Stefan Lazarov, onze consulent, om een uitgebreid behandelingsplan op te stellen dat gericht is op het herstellen en verbeteren van je gebit.

Wat houdt gebitsrenovatie in?

Wanneer je gebit beschadigd is of slijtage vertoont en een eenvoudige tandartsingreep niet voldoende is, of als je ontevreden bent over kleur, vorm of stand van je tanden, dan is gebitsrenovatie wellicht de oplossing. Deze procedure omvat het verfraaien en versterken van je gebit door een combinatie van verschillende behandelmethoden, aangepast aan jouw specifieke situatie.

Welke behandeling past het beste bij mij?

Klikgebit: de uitneembare prothese

Een bekende methode is het gebruik van een kunstgebit, een uitneembare prothese die vaak wordt ingezet bij het vervangen van ontbrekende tanden. Gemaakt van acryl, bestaan er diverse soorten kunstgebitten, waaronder het klikgebit dat vastgeklikt wordt aan een steg. Hierdoor zit het kunstgebit stevig, maar kan het wel dagelijks worden uitgenomen voor reiniging. Lees hier meer over klikgebitten:

All on 4 gebit

Als alternatief voor het kunstgebit is er het All on 4 gebit, een vaste prothese die niet uitneembaar is. Dit gebit wordt bevestigd aan vier implantaten per kaak. Geschikt voor mensen met veel ontbrekende tanden of tanden in slechte staat, biedt het All on 4 gebit een permanente en stabiele oplossing. Lees hier meer over all on 4 behandelingen:

Implantaten

Voor wie slechts één of enkele tanden mist, is een implantaat een goede optie. Dit is een kunstwortel die permanent in de kaak wordt geplaatst en een ontbrekende tand vervangt. Na het helen van het implantaat wordt er een kroon of brug op geplaatst. Dit is vaak de ideale oplossing voor het vervangen van een enkele missende tand. Lees hier meer over implantaten:

Facings

Facings, ook wel veneers genoemd, winnen aan populariteit. Deze dunne laag tandkleurig vulmateriaal, gemaakt van composiet of porselein, wordt op de tanden aangebracht. Facings zijn ideaal voor het verkrijgen van wittere tanden, repareren van afgebroken hoekjes, wegwerken van spleetjes en het verbeteren van scheve tanden.

Als je overweegt je glimlach te verbeteren, is het raadzaam om met een tandarts te overleggen welke optie het beste bij jouw situatie past. Een gebitsrenovatie kan een positieve impact hebben op zowel de functionaliteit als de esthetiek van je gebit.

Online intakegesprek

Waarom een online intakegesprek? Voordat we een gebitsrenovatie starten, beginnen we altijd met een geheel vrijblijvend medisch vooronderzoek. Of je nu kiest voor behandeling in Nederland of besluit om duizenden euro’s te besparen met een behandeling in Montenegro, ons doel is om de beste tandheelkundige zorg te bieden die past bij jouw specifieke behoeften en budget.

Een online intakegesprek biedt het volgende:

  • Inzicht in de staat van je gebit en mogelijke problemen.
  • Informatie over slimme en kosteneffectieve oplossingen voor behandelingen in Nederland of Montenegro.
  • Een panoramische kaakoverzichtsfoto voor een nauwkeurige diagnose.
  • Een gedetailleerd behandelplan en offerte met exacte kosten voor een helder beeld van het behandelproces.

Plan nu een vrijblijvend gesprek in door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Geschreven door:
Stefan Lazarov
Publicatiedatum:
2022

Maak een tandarts reis met Dental Day

A smile worth flying for

Copyright 2022 Dentalday. Alle rechten voorbehouden.

bt_bb_section_top_section_coverage_image